naar www.caesarIV.com Release: 26 september 2006.
Met Caesar IV krijgt de citybuilding serie een vervolg in 3D.
Van bestseller Caesar III gingen 1,2 miljoen exemplaren over de toonbank. En afgaande op de reacties op het RTSholland forum en bezoekerstellingen op onze Nederlandse fansite Caesar 3 NL wordt C3 nog steeds gespeeld.
huisontwikkeling in Caesar III

Sierra heeft Tilted Mill Entertainment, de makers van Children of the Nile, gevraagd de opvolger van Caesar3 te maken. Het wordt uiteraard 3D, waarbij je helemaal kunt inzoomen op de straten. De ontwikkeling van de steden verloopt wel volgens het bekende principe van Caesar 3. (water, voedsel, tempels, theater, scholen, industrie, handel, etc..)
Bouw, bestuur en controleer een oude Romeinse stad in Caesar IV. Je krijgt als regent een nieuwe Romeinse provincie toegewezen. Je moet deze regio ontwikkelen op gebied van bijvoorbeeld religie, cultuur, opleiding, veiligheid, hygiŽne en entertainment. Via handel en belasting vergaar je geld voor de bouw en afdrachten aan Rome. Leid ook een legertje op voor de verdediging tegen vijandelijke stammen.
Als je slaagt in je missie, promoveer je in de politieke ladder, en krijg je een grotere of moeilijkere provincie te regeren.

  

Spelbeschrijving:

In de rol van city planner ontwerp je de stad in detail.
Waar eg ik wegen aan? Hoe verdeel ik de grondstoffen? Waar zet ik brandpreventie en onderhoudswerklui? Op welke manier voorzie ik de bevolking van voldoende vermaakcentra, scholen en gezondheidszorg?
Een groeiende bevolking heeft steeds hogere behoeften, en je moet steeds diverser gaan investeren in industrie en dienstverlening. En denk ook aan de verdediging van jouw stad tegen barbaarse stammen. Bouw forten, muren en torens, en train legionairs.
Dit alles kost geld. Maar als je teveel met geld smijt, krijg je de keizer zelf tegen je. Niet alleen de bevolking moet tevreden zijn over jou, maar ook de gunst van de keizer is nodig om een missie succesvol te volbrengen.

Verschillen met Caesar III:

 

Systeemeisen:
Tilted Mill sept 05: "Caesar IV's min specs are still being fleshed out. For now we are aiming for third generation, (ATI 9000+, NVGforce3) cards with processors between 1-2Ghz"

naar officiele site www.CaesarIV.com.
naar Engelstalig Caesar4-forum van Tilted Mill.
naar Caesar3 NL (Nederlandstalig).

naar de site van Tilted Mill